Avantaje

Simplu, modern, usor de folosit!

Idea::iBank este serviciul de internet banking care iti ofera o experienta bancara prietenoasa:

 • Simplu si usor de folosit: cu doar 3 click-uri plata este gata.
 • Design modern care ofera o experienta de utilizare prietenoasa 
 • Pe langa operatiunile obisnuite pe care le poti face cu aplicatiile de internet banking (plati de utilitati, transfer de fonduri in tara si strainatate, deschidere de conturi curente si depozite, generare de extrase de cont, plati programate, schimb valutar etc.), Idea::iBank vine cu functii noi, care ajuta utilizatorul (motor de cautare istoric tranzactii cu filtre diverse, posibilitate plata card de credit etc.)
 • Costul este minim:
  • 0 lei abonament lunar de utilizare
  • 50% discount la operatiuni - prin serviciul de internet banking poti efectua tranzactii interbancare la jumatate de cost fata de ghiseele bancii
 • Autentificare simplificata si sigura: ai nevoie doar de telefonul tau mobil pentru a te autentifica, nu este necesar un alt dispozitiv (token)

Caracteristici

Usor de autentificat si accesat!

Idea::iBank este un produs de internet banking prin care poti sa accesezi produsele pe care le ai la Idea::Bank si sa faci operatiuni de intra si inter-bancare diverse.

Autentificarea in serviciul de internet banking este extrem de simpla si se face pe baza de:

 • Nume utilizator pe care il regasesti in contractul semnat cu banca si
 • Parola pe care o primesti prin mesaj SMS la numarul de telefon furnizat in contract.

 

Costuri

Mai mici decat la ghiseu!

Idea::iBank este serviciul de internet banking care te ajuta sa economisesti timp si energie.

In plus:

 • Taxa de activare: 0 lei
 • Abonament lunar de utilizare: 0 lei
 • Discount 50% pentru comisioane operatiuni fata de ghiseu

Tutoriale Video

Play, si esti informat!

Descopera cat este de prietenos si intuitiv serviciul de internet banking Idea::iBank si afla cum poti realiza de oriunde (cu conditia, desigur, sa ai un calculator si acces la internet) rapid si comod operatiuni bancare diverse consultand tutorialele video suport disponibile aici.

Daca doresti sa descarci, sa salvezi sau sa printezi ghidul de utilizare, iti punem la dispozitie si un manual de utilizare electronic pe care il poti gasi aici.

Informatii utile

Idea::iBank este o aplicatie desktop/laptop.

Idea::iBank este o aplicatie tip desktop, functionand optim prin accesarea de pe computere desktop sau laptop-uri, cu browser recomandat de tipul: Microsoft Internet Explorer (versiune minim 11.0), Google Chrome, Mozilla Firefox.

Accesarea aplicatiei de pe alte tipuri de device-uri (telefoane mobile, tablete) conduce la aparitia unor posibile disfunctionalitati si erori de procesare a operatiunilor.

Pentru service Idea::iBank (deblocari internet banking, intrebari etc.) suna la *4455 sau la +40.021.318.95.00. Serviciul este disponibil 24 de ore din 24.

Pentru mai multe detalii privind modul in care poti folosi aplicatia consulta Ghidul de Utilizare in format pdf sau video.

Program procesare tranzactii

Vezi detalii mai jos!

Programul de procesare si decontare al tranzactiilor realizate prin serviciul de internet banking Idea::iBank este urmatorul:

Transferuri in lei sau valuta intre conturi proprii sau catre conturi Idea::Bank vor fi decontate imediat in urma aprobarii lor in aplicatia de internet banking Idea::iBank. Exceptie: operatiunile ordonate in intervalul de procesare a inchiderii zilei bancare, caz in care aplicatia va notifica aceasta situatie.

Plati in lei catre un cont deschis la o alta banca:

 • Plati in lei cu suma mai mica de 50.000 lei vor fi decontate in aceeasi zi daca operatiunea este realizata pana in ora 13:40. Dupa aceasta ora sau in zilele nelucratoare, platile vor intra in compensare in urmatoarea zi bancara lucratoare. Aceasta regula se aplica si in cazul platilor catre buget/trezorerie.
 • Plati in lei cu suma egala sau care depaseste 50.000 lei vor fi decontate in aceeasi zi bancara lucratoare, daca operatiunea este realizata intr-o zi bancara lucratoare, pana in ora 14:30. Ordinele de plata realizate dupa ora 14:30 sau in zilele nelucratoare vor fi decontate in urmatoarea zi bancara lucratoare.
 • In data de 23 a fiecarei luni sau, in cazul in care aceasta este o zi nebancara, in ultima zi lucratoare inaintea acesteia, termenul limita pentru prelucrarea ordinelor de plata de mare valoare in lei (mai mari sau egale cu 50.000 lei) sau cele urgente este ora 14:00.

Platile valutare catre un cont deschis la alta banca realizate intr-o zi bancara lucratoare, pana in ora 16:00, vor fi decontate in 2 zile bancare lucratoare de la initierea operatiunii. 

Depozitele se vor constitui in ziua initierii operatiunii. Exceptie: operatiunile ordonate in intervalul de procesare a inchiderii zilei bancare, caz in care aplicatia de internet banking Idea::iBank va notifica aceasta situatie. 

Schimburi valutare. Sumele convertite in urma unei operatiuni de schimb valutar vor fi disponibile in cont imediat, in urma aprobarii lor in aplicatie. Exceptie: operatiunile ordonate in intervalul de procesare a inchiderii zilei bancare, caz in care aplicatia va notifica aceasta situatie. 

 

Cum aplici

In sucursala, prin SMS sau online.

Pentru a-ti activa serviciul de internet banking Idea::iBank trebuie sa ai un cont curent deschis la Idea::Bank.

Poti sa aplici pentru acest serviciu:

Solicita Idea::iBank

Raspundem in cel mai scurt timp!