Avantaje

Simplu, modern, ușor de folosit!

Idea::iBank este serviciul de internet banking care îți oferă o experiență bancară prietenoasă:

 • Simplu și ușor de folosit: cu doar 3 click-uri plata este gata
 • Design modern care oferă o experiență de utilizare prietenoasă clienților Idea::Bank
 • Pe lângă operațiunile obișnuite pe care le poți face cu aplicațiile de internet banking (plăți de utilități, transfer de fonduri în țară și străinătate, deschidere de conturi curente și depozite, generare de extrase de cont, plăți programate, schimb valutar etc.), Idea::iBank vine cu funcții noi, care ajută utilizatorul (motor de căutare istoric tranzacții cu filtre diverse, posibilitate plată card de credit etc.)
 • Costul este minim:
  • 0 lei abonament lunar de utilizare
  • 50% discount la operațiuni - prin serviciul de internet banking poți efectua tranzacții interbancare la jumătate de cost față de ghișeele băncii
 • Autentificare simplificată și sigură: ai nevoie doar de telefonul tău mobil pentru a te autentifica, nu este necesar un alt dispozitiv (token)

Caracteristici

Ușor de autentificat și accesat!

 • Idea::iBank este un serviciu de internet banking prin care poți să accesezi produsele pe care le ai la Idea::Bank și să faci operațiuni intra și inter-bancare diverse.
 • Autentificarea în iBank este extrem de simplă și se face pe bază de:
  • Nume utilizator pe care îl regăsești în contractul semnat cu banca
  • Parola pe care o primești prin mesaj SMS la numărul de telefon furnizat în contract.

Costuri

Mai mici decât la ghișeu și te ajută să economisești timp și energie!

 • Taxa de activare: 0 lei
 • Abonament lunar de utilizare: 0 lei
 • Discount 50% pentru comisioane operațiuni față de ghișeu

Tutoriale Video

Play și ești informat!

Descoperă cât de prietenos și intuitiv este serviciul gratuit de internet banking Idea::iBank și află cum poți realiza de oriunde (cu condiția, desigur, să ai un calculator și acces la internet) rapid și comod diverse operațiuni bancare, consultând tutorialele video disponibile aici.

Dacă dorești să descarci, să salvezi sau să printezi ghidul de utilizare, îți punem la dispoziție și un manual de utilizare electronic pe care îl poți găsi aici.

Informații utile

Idea::iBank este o aplicatie desktop/laptop.

Idea::iBank este o aplicație tip desktop, funcționând optim prin accesarea de pe computere desktop sau laptop-uri, cu browser recomandat de tipul: Microsoft Internet Explorer (versiune minim 11.0), Google Chrome, Mozilla Firefox.

Accesarea aplicației de pe alte tipuri de device-uri (telefoane mobile, tablete) conduce la apariția unor posibile disfuncționalități și erori de procesare a operațiunilor.

Pentru service Idea::iBank (deblocări internet banking, întrebări etc.) sună la *4455 sau la +40.021.318.95.00. Serviciul este disponibil 24 de ore din 24.

Pentru mai multe detalii privind modul în care poți folosi aplicația consultă Ghidul de Utilizare în format pdf sau video.

Program procesare tranzacții

Vezi detalii mai jos!

Programul de procesare și decontare al tranzacțiilor realizate prin serviciul de internet banking Idea::iBank este următorul:

Transferuri în lei sau valută între conturi proprii sau către conturi Idea::Bank vor fi decontate imediat în urma aprobării lor în aplicația de internet banking Idea::iBank. Excepție: operațiunile ordonate în intervalul de procesare a închiderii zilei bancare, caz în care aplicația va notifica această situație.

Plăți în lei către un cont deschis la o altă bancă:

 • Plăți în lei cu suma mai mică de 50.000 lei vor fi decontate în aceeași zi dacă operațiunea este realizată până în ora 13:40. După această oră sau în zilele nelucrătoare, plățile vor intra în compensare în următoarea zi bancară lucrătoare. Această regulă se aplică și în cazul plăților către buget/trezorerie.
 • Plăți în lei cu suma egală sau care depășește 50.000 lei vor fi decontate în aceeași zi bancară lucrătoare, dacă operațiunea este realizată într-o zi bancară lucrătoare, până în ora 14:30. Ordinele de plată realizate după ora 14:30 sau în zilele nelucrătoare vor fi decontate în următoarea zi bancară lucrătoare.
 • În data de 23 a fiecărei luni sau, în cazul în care aceasta este o zi nebancară, în ultima zi lucrătoare înaintea acesteia, termenul limită pentru prelucrarea ordinelor de plată de mare valoare în lei (mai mari sau egale cu 50.000 lei) sau cele urgente este ora 14:00.

Plățile valutare către un cont deschis la altă bancă realizate într-o zi bancară lucrătoare, până în ora 16:00, vor fi decontate în 2 zile bancare lucrătoare de la inițierea operațiunii. 

Depozitele se vor constitui în ziua inițierii operațiunii. Excepție: operațiunile ordonate în intervalul de procesare a închiderii zilei bancare, caz în care aplicația de internet banking Idea::iBank va notifica această situație. 

Schimburi valutare. Sumele convertite în urma unei operațiuni de schimb valutar vor fi disponibile în cont imediat, în urma aprobării lor în aplicație. Excepție: operațiunile ordonate în intervalul de procesare a închiderii zilei bancare, caz în care aplicația va notifica această situație.

* Toate tranzacțiile aprobate de către client în timpul orelor de închidere de zi (aproximativ între ora 18:00 si 23:00) vor fi procesate imediat după finalizarea acestora.

Cum activezi

Prin telefon sau în sucursală.

Pentru a-ți activa serviciul de internet banking Idea::iBank trebuie să ai un cont curent deschis la Idea::Bank și să alegi una dintre opțiunile de mai jos:

 • Sună la Idea:: call center *4455
 • Vino într-o sucursală pentru semnarea documentelor de activare.

 Dacă ai nevoie de informații suplimentare lasă-ne un mesaj:

 •  Email la salut@idea-bank.ro
 • Trimite SMS la 1710 (tarif normal) cu "iBank" sau completează formularul de mai jos și te contactăm noi.

Notificare

Diferențe față de valorile contabile

Stimați clienți,

Dorim să vă aducem la cunoștință că, pe parcursul efectuării proceselor de închidere de zi operativă derulate la nivelul sistemelor interne IT ale Idea Bank România, există posibilitatea ca valorile soldurilor afișate în platforma de Internet Banking dedicată clienților persoane fizice să prezinte diferențe față de valorile contabile, luând în considerare faptul că, pe parcursul derulării acestor procese, interfața de Internet Banking este în continuare operațională, putând fi înregistrate tranzacții care sunt postate ulterior în sistemul intern al băncii. Totodată, există posibilitatea ca anumite operațiuni înregistrate în sistemul intern al băncii în cadrul proceselor de închidere de zi operativă să nu fie reflectate instantaneu în platforma de internet banking, urmând ca acestea să fie afișate imediat după finalizarea acestor procese.

Feedback-ul este un proces foarte  important pentru noi și vă invităm să ne comunicați sugestiile dumneavoastră la adresa de email salut@idea-bank.ro sau prin oricare alt canal oficial de comunicare.

Solicită Idea::iBank

Răspundem în cel mai scurt timp!