Avantaje

Ai toate instrumentele necesare pentru a gestiona în siguranță conturile, produsele și serviciile de la Idea::Bank, fie că te conectezi de pe desktop sau de pe telefon.

 

Internet banking oriunde și oricând

Îți gestionezi în siguranță banii 24h/24 de oriunde vrei și la orice oră, ai nevoie doar de o conexiune la internet.

 

Cost minim și în favoarea ta

Tranzacțiile interbancare prin internet banking au un cost cu 50% mai mic față de cele la ghișeul băncii.

 

Control financiar asupra banilor tăi

Verifici în timp real situația conturilor și efectuezi rapid operațiuni bancare: transferuri, plăți, schimburi valutare etc.

 

Personal și personalizat

Te-ai gândit până acum că poți personaliza platforma de internet banking așa cum ai tu nevoie? În Idea::myBank tu alegi numele și  imaginea produselor tale.

 

Widget-uri financiare editabile

Widget-uri care îți acces rapid la informații sau operațiuni, pe care le activezi/dezactivezi, aranjezi sau le personalizezi cum dorești.

 

În siguranță mereu!

Te autentifici și autorizarea operațiunile prin intermediul unei aplicației tip token instalată pe telefonul mobil.

Caracteristici

Te poți bucura de o experiență simplă și intuitivă cu noua generație de internet banking de la Idea::Bank!

 • patforma de internet banking Idea::myBank este disponibilă exclusiv clienților Idea::Bank;
 • pentru a utiliza Idea::myBank trebuie să instalezi și să activezi pe telefonul mobil aplicația Idea::mToken;
 • ai la dispoziție o serie de facilități prin care ai control asupra banilor tăi: 
  • vezi în timp real detalii despre conturile curente, de economii, conturile de card, credite, depozite sau tranzactiile din conturile tale;
  • realizezi cu ușurință operațiunile obișnuite pe care le poți face în internet banking: transfer intre conturi proprii, plăți în Lei sau în valută, deschizi un cont curent nou, un cont de economii sau un depozit la termen.
  • beneficiezi de funcționalități noi, precum: motor de căutare istoric tranzacții cu filtre diverse, modul de raporate și generare extrase de cont etc.
  •  ai la dispoziție widgeturi financiare utile pentru tine: actiuni rapide, grafic disponibil lichiditati, curs valutar sau cele mai recente tranzactii, mesagerie, Tips & Tricks etc.
  • administrezi cardurile: le blochezi sau le deblochezi, adaugi sau modifici limite de tranzactionare;
  • vizualizezi și exporți extrase de cont, în formatul pe care îl dorești (pdf, excel csv)
  • ai catalog de produse prin care accesezi noi produse și servicii bancare: deschizi conturi curente, de economii, depozite la termen, aplici pentru un card de credit, pentru un credit de nevoi personale sau credit pentru investiții imobiliare etc.

Costuri

Mai mici decât la ghișeu și te ajută să economisești timp și energie!

 • Taxa de activare: 0 lei
 • Abonament lunar de utilizare: 0 lei
 • Discount 50% pentru comisioane operațiuni față de ghișeu

Informații utile

Under costruction

 • Idea::myBank este o platforma de tip dektop, mobile friendly, deci te poti bucura de o utilizare simpla si intuitiva de pe dispozitivul preferat.
 • platforma este disponibila in limba romana si in engleza;
 • procesarea și decontarea tranzacțiilor prin platforma de internet banking Idea::myBank diferă în funcție de tipul de operațiuni - vezi aici detalii

Daca ai nevoie de ajutor (deblocări internet banking, întrebări etc.) sună la Idea:: call center *4455 sau la +40.021.318.95.00. Serviciul este disponibil 24 de ore din 24.

Aplicația Idea::mToken

Pentru a utiliza platforma de internet banking trebuie să instalezi și să activezi aplicația Idea::mToken.

Idea::mToken este aplicația prin care telefonul mobil devine tokenul de conectare și administrare a platformei Idea::myBank.

 • aplicația este compatibilă cu Android si iOS - descarcă de mai jos:

   

 • după instalare, permite aplicației să trimită notificari de tip “push” pentru a putea autoriza tranzacții. Verifică dacă aplicația are acest drept:
  • Android: Settings/ Apps/ Idea::mToken / Notifications
  • iOS: Settings/ Notifications/ Idea::mToken
 • la prima ultilizare a aplicației Idea::mToken va trebuie să o activezi cu ajutorul codurilor de activare.

Cum obțin codurile de activare Idea::mToken?

Vezi mai jos:

După ce ai instalat Idea::mToken, trebuie să activezi aplicația pentru a folosi în siguranță platforma de internet banking Idea::myBank. Activarea se realizează cu ajutorul a două coduri de activare formate din 8 cifre. Pentru a primi codurile urmează instrucțiunile de ma jos:

 • La prima conectare codurile de activare le primești prin SMS, trebuie doar să apeși pe butonul "TRIMITE CODURILE DE ACTIVARE" din pagina de conectare, din platforma Idea::myBank.
 • Dacă ulterior ai nevoie de codurile de activare, le poți solicita sunând la Idea:: call center *4455.

Activează Idea::myBank

Poți utiliza platforma de internet banking dacă ai un cont curent, un card de debit/credit la Idea::Bank.

 • Client existent: activează Idea::myBank în doar câteva minute, fără să mai vii într-o sucursală, sună la Idea:: call center *4455
 • Nu ești client Idea::Bank? Ai la dispoziție mai multe opțiuni prin care poți aplica pentru Idea::myBank:
  • Vino în cea mai apropiată sucursală Idea::Bank, cu actul de identitate;
  • Trimite SMS cu "myBank" la 1710 (tarif normal);
  • Completează formularul online.

Program procesare tranzacții

Vezi detalii mai jos!

Programul de procesare și decontare al tranzacțiilor realizate prin serviciul de internet banking Idea::iBank este următorul:

Transferuri în lei sau valută între conturi proprii sau către conturi Idea::Bank vor fi decontate imediat în urma aprobării lor în aplicația de internet banking Idea::iBank. Excepție: operațiunile ordonate în intervalul de procesare a închiderii zilei bancare, caz în care aplicația va notifica această situație.

Plăți în lei către un cont deschis la o altă bancă:

 • Plăți în lei cu suma mai mică de 50.000 lei vor fi decontate în aceeași zi dacă operațiunea este realizată până în ora 13:40. După această oră sau în zilele nelucrătoare, plățile vor intra în compensare în următoarea zi bancară lucrătoare. Această regulă se aplică și în cazul plăților către buget/trezorerie.
 • Plăți în lei cu suma egală sau care depășește 50.000 lei vor fi decontate în aceeași zi bancară lucrătoare, dacă operațiunea este realizată într-o zi bancară lucrătoare, până în ora 14:30. Ordinele de plată realizate după ora 14:30 sau în zilele nelucrătoare vor fi decontate în următoarea zi bancară lucrătoare.
 • În data de 23 a fiecărei luni sau, în cazul în care aceasta este o zi nebancară, în ultima zi lucrătoare înaintea acesteia, termenul limită pentru prelucrarea ordinelor de plată de mare valoare în lei (mai mari sau egale cu 50.000 lei) sau cele urgente este ora 14:00.

Plățile valutare către un cont deschis la altă bancă realizate într-o zi bancară lucrătoare, până în ora 16:00, vor fi decontate în 2 zile bancare lucrătoare de la inițierea operațiunii. 

Depozitele se vor constitui în ziua inițierii operațiunii. Excepție: operațiunile ordonate în intervalul de procesare a închiderii zilei bancare, caz în care aplicația de internet banking Idea::iBank va notifica această situație. 

Schimburi valutare. Sumele convertite în urma unei operațiuni de schimb valutar vor fi disponibile în cont imediat, în urma aprobării lor în aplicație. Excepție: operațiunile ordonate în intervalul de procesare a închiderii zilei bancare, caz în care aplicația va notifica această situație.

* Toate tranzacțiile aprobate de către client în timpul orelor de închidere de zi (aproximativ între ora 18:00 si 23:00) vor fi procesate imediat după finalizarea acestora.

Solicită Idea::myBank

Răspundem în cel mai scurt timp!