Cauze si Actiuni

Determinarea de a gasi constant solutii practice, simple si originale este parte din ADN-ul Idea::Bank. Pentru ca in Idea::Bank credem ca lucrurile pot fi facute altfel, ne implicam in proiecte de responsabilitate sociala fresh, care reusesc sa aduca un plus comunitatii din Romania.

Idea::pentru societate

Din dorinta de a proteja mediul, ne-am alaturat proiectului #remesh al asociatiei Ateliere fara Frontiere si am transformat impreuna 1.723  kilograme de materiale publicitare utilizate in campania de lansare Idea::Bank (adica peste 880 m.p. de bannere si mesh-uri cyan)  in 1.112 articole de moda. Parteneriatul cu organizatia non-profit Ateliere fara Frontiere ne-a oferit bucuria de a spijini persoane aflate in dificultate sociala si economica, procesul de transformare a deseurilor din publicitate in produse de moda fiind asigurat de catre oameni care isi doreau sa munceasca in cadrul acestui proiect. 

Pentru ca apreciem natura si oamenii care o protejeaza, alegem pentru actiunile noastre de promovare produsele Atelierului de Panza care  functioneaza ca o intreprindere sociala si a carei  activitate economica sustine misiunea de mediu și sociala: oferirea unei alternative ecologice la punga de plastic și oferirea de locuri de muncă persoanelor cu dizabilitați fizice.  Idea::Bank crede in dreptul fiecarui om la munca si a daruit echipei de la Atelierul de Panza, prin produsele pe care le-a achizitionat, 394 de ore de munca.

Idea::pentru sanatate

Credem ca sanatatea este o valoare si sustinem angajatii Idea::Bank sa faca miscare. Dincolo de scopul in sine de a fi sanatosi, incercam sa dam fiecarei actiuni o semnificatie si mai profunda. Astfel, ne implicam si alergam an de an pentru un viitor mai sanatos pentru noi si copii nostri: impadurirea terenurilor degradate din sudul Romaniei. Partenerii nostri  de la Viitor Plus, proiectul Padurea Copiilor planteaza cate un puiet pentru fiecare nou-nascut din tara noastra. Am reusit pana in prezent sa alergam 522 km in urma carora au fost plantati aproximativ 88 de puieti.

Idea::Bank se mandreste si cu o echipa cu suflet mare, care constientizeaza ca gesturile mici fac diferente. Astfel, am initiat proiectul Idea:: donors care se adreseaza comunitatii de donatori de sange din cladirea sediului nostru central Hermes Business Campus. La prima noastra actiune am colectat 12 litri de sange, cantitate suficienta pentru a salva vietile a 26 de oameni.

Idea::pentru educatie

Educatia financiara este un capitol important pentru Idea::Bank si astfel sustinem proiectul “Banii pe intelesul copiilor” al Asociatiei pentru Promovarea Performantei in Educatie, proiect prin care  o parte dintre elevii de la clasele primare din sistemul public si privat studiaza Educatia Financiara.

Credem in sansa fiecaruia la educatie si la o viata mai buna. Din acest motiv sustinem asociatia Help Autism prin participarea angajatilor Idea::Bank la evenimentul Rocket Bike Fest, concurs de ciclism cross country care isi propune sa promoveze ciclismul ca mod de petrecere a timpului liber si avand ca obiectiv conștientizarea autismului și susținerea programelor de integrare a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. Cei 48 de kilometri pedalati de colegii nostri au adus cauza Help Autism in atentia semenilor.