Cauze și Acțiuni

Determinarea de a găsi constant soluții practice, simple și originale este parte din ADN-ul Idea::Bank. Pentru că în Idea::Bank credem că lucrurile pot fi făcute altfel, ne implicăm în proiecte de responsabilitate socială fresh, care reușesc să aducă un plus comunității din România.

Idea::pentru societate

Din dorința de a proteja mediul, ne-am alăturat proiectului #remesh al asociației Ateliere fără Frontiere și am transformat împreună 1.723  kilograme de materiale publicitare utilizate în campania de lansare Idea::Bank (adică peste 880 m.p. de bannere și mesh-uri cyan)  în 1.112 articole de modă. Parteneriatul cu organizația non-profit Ateliere fără Frontiere ne-a oferit bucuria de a spijini persoane aflate în dificultate socială și economică, procesul de transformare a deșeurilor din publicitate în produse de modă fiind asigurat de către oameni care își doreau să muncească în cadrul acestui proiect. 

Pentru că apreciem natura și oamenii care o protejează, alegem pentru acțiunile noastre de promovare produsele Atelierului de Pânză care  funcționează ca o întreprindere socială și a cărei  activitate economică susține misiunea de mediu și socială: oferirea unei alternative ecologice la punga de plastic și oferirea de locuri de muncă persoanelor cu dizabilități fizice.  Idea::Bank crede în dreptul fiecărui om la muncă și a dăruit echipei de la Atelierul de Pânză, prin produsele pe care le-a achiziționat, 394 de ore de muncă.

Idea::pentru sănătate

Credem că sănătatea este o valoare și susținem angajații Idea::Bank să facă mișcare. Dincolo de scopul în sine de a fi sănătoși, încercăm să dăm fiecărei acțiuni o semnificație și mai profundă. Astfel, ne implicăm și alergăm an de an pentru un viitor mai sănătos pentru noi și copii noștri: împădurirea terenurilor degradate din sudul României. Partenerii noștri  de la Viitor Plus, proiectul Pădurea Copiilor plantează câte un puiet pentru fiecare nou-născut din țara noastră. Am reușit până în prezent să alergăm 522 km în urma cărora au fost plantați aproximativ 88 de puieți.

Idea::Bank se mândrește și cu o echipa cu suflet mare, care conștientizează că gesturile mici fac diferențe. Astfel, am inițiat proiectul Idea:: donors care se adresează comunității de donatori de sânge din clădirea sediului nostru central Hermes Business Campus. La prima noastră acțiune am colectat 12 litri de sânge, cantitate suficientă pentru a salva viețile a 26 de oameni.

Idea::pentru educație

Educația financiară este un capitol important pentru Idea::Bank și astfel susținem proiectul “Banii pe înțelesul copiilor” al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație, proiect prin care  o parte dintre elevii de la clasele primare din sistemul public și privat studiază Educația Financiară.

Credem în sansa fiecăruia la educație și la o viață mai bună. Din acest motiv susținem asociația Help Autism prin participarea angajaților Idea::Bank la evenimentul Rocket Bike Fest, concurs de ciclism cross country care își propune să promoveze ciclismul ca mod de petrecere a timpului liber și având ca obiectiv conștientizarea autismului și susținerea programelor de integrare a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. Cei 48 de kilometri pedalați de colegii noștri au adus cauza Help Autism în atenția semenilor.