Avantaje

Simplu și comod, cu până la 50% discount la operațiuni.

Serviciul de online banking Idea::iBank îți oferă acces nelimitat la toate conturile companiei tale:

 • Simplu și comod: îți gestionezi de la birou conturile companiei
 • Până la 50% discount la operațiuni: poți efectua tranzacții interbancare cu până la jumătate de cost față de ghișeele băncii
 • Funcționalități: plăți în lei către furnizorii tăi și către bugetul statului, plăți în valută către partenerii de afaceri din afara țării, transfer gratuit de fonduri între conturile proprii sau către către alți clienți ai băncii, plăți de utilități, deschidere de depozite, vizualizarea extraselor de cont, plăți programate, schimb valutar, import de ordine de plată prin fișier etc.

Caracteristici

Serviciul de online banking Idea::iBank îți economisește timp și bani.

 • Poți accesa simplu conturile companiei pe care le ai deschise la Idea::Bank.
 • Este util chiar și atunci când ai nevoie să efectuezi un transfer în cel mai scurt timpși nu ai cum să ajungi la bancă sau îți dorești pur și simplu să faci plata salariilor angajaților.

Costuri

Transparență și eficiență!

 • Costurile de utilizare Idea::iBank pot fi consultate în lista de tarife de mai jos:

Informații utile

Specialiștii noștri îți stau la dispoziție oricând!

 • Pentru detalii legate de modul de folosire a serviciului de online banking Idea::iBank pentru persoane juridice ne poți contacta la Idea::contact center *4455 / 021.318.95.00

Program procesare tranzacții

La ce ora din zi se procesează tranzacțiile prin iBank.

Programul de procesare și decontare al tranzacțiilor realizate prin serviciul de internet banking Idea::iBank pentru companii este următorul:

Transferuri în lei sau valuă intre conturi proprii sau către conturi Idea::Bank vor fi decontate după cum urmează:

 • Transferurile aprobate în aplicație până la ora 17:00, vor fi decontate în maximum 15 minute; 
 • Transferurile aprobate în aplicație după ora 17:00 sau în zile bancare nelucrătoare, vor fi decontate în maximum 1 ora.

Ordinele de plată în lei către un cont deschis la altă bancă:

 • Ordine de plata cu suma mai mică de 50.000 lei vor fi decontate în aceeași zi dacă operațiunea este realizată într-o zi bancară lucrătoare până în ora 13:40. După această ora sau în zilele nelucrătoare plățile vor intra în compensare în urmatoarea zi bancară lucrătoare. Această regulă se aplică și în cazul plăților către buget/trezorerie.
 • Ordine de plată a caror suma individuala depașește sau este egală cu 50.000 lei vor fi decontate în aceeași zi bancară lucrătoare, daca operatiunea este realizată într-o zi bancară lucrătoare până în ora 14:30. Ordinele de plată realizate după ora 14:30 sau în zilele nelucrătoare vor fi decontate în următoarea zi bancară lucrătoare.
 • În data de 23 a fiecărei luni sau în cazul în care această este o zi nebancară, în ultima zi lucrătoare înaintea acesteia, termenul limită pentru prelucrarea ordinelor de plată de mare valoare în lei (mai mari sau egale cu 50.000 lei) sau cele urgente este ora 14:00.

Plățile valutare către un cont deschis la altă bancă realizate într-o zi bancară lucrătoare până în ora 16:00 vor fi decontate în 2 zile bancare lucrătoare de la inițierea operațiunii. 

Plățile valutare în regim de urgență se vor realiza în aceeași zi dacă operațiunea este inițiată până în ora 14:30, iar ziua inițierii este zi bancară lucrătoare. Plățile realizate după ora 14:30 vor fi decontate în următoarea zi bancară lucrătoare.

Depozitele se vor constitui în ziua initierii operațiunii dacă acțiunea de constituire este realizată într-o zi bancară lucrătoare până în ora 17:00. Depozitele constituite după această ora vor avea ca dată a constituirii următoarea zi bancară lucrătoare.

Schimburi valutare. Sumele convertite în urma unei operațiuni de schimb valutar vor fi disponibile în cont în aceeași zi, daca operațiunea este realizată într-o zi bancară lucrătoare până în ora 17:00.

* Toate tranzacțiile aprobate de către client în timpul orelor de închidere de zi (aproximativ între ora 18:00 si 23:00) vor fi procesate imediat după finalizarea acestora.

Solicită Idea::iBank

Răspundem în cel mai scurt timp!