Avantaje

Plățile online sunt simple și în siguranță cu 3D Secure.

 • Simplitate: nu este nevoie să memorezi nici o parolă, fiecare tranzacție online este autentificață prin Idea::mToken sau cu parolă unică și dinamică de pe telefonul mobil;
 • Siguranță: se elimină riscul unor fraude la tranzacțiile online;
 • ZERO costuri: înrolarea și utilizarea serviciului 3D Secure este gratuită și automată.

Cum funcționează 3D Secure?

Tot ce trebuie să știi despre serviciul 3D Secure!

Ai la dispoziție două metode de autentificare a tranzactiilor 3D secure pe website-urile inrolate in 3D Secure, adică au afișate simbolurile Mastercard ID Check sau Mastercard SecureCode:

 1. prin Idea::mToken cu PIN sau prin date biometrice (amprenta) - această opțiune se activează automat pentru cei care au aplicația Idea::mToken pe telefonul smartphone. 
 2. cu o parolă unică - codul primit prin SMS, pe care îl introduci în pagina 3D Secure (disponibilă până la data de 31.01.2021).

Cum funcționează 3D Secure prin Idea::mToken?

 • Adaugă cumpărăturile online în cos și alege plata cu cardul.
 • Introdu datele cardului și initiază plata.
 • Se va deschide automat pagina de autorizare 3D secure a plății.
 • Pe smartphone, în partea de sus, primești o notificare push din partea Idea::mToken. (notificare push =  alerta care apare instant pe dispozitivul tău mobil, dacă ai o conexiune la internet).
 • Deschide notificarea, autentifică-te in Idea::mToken cu PIN sau date biometrice.
 • Verifică informațiile legate de plată (suma, detalii despre comerciant, cardul utilizat) și CONFIRMĂ plata.

 

Pentru a folosi autorizarea 3D Secure cu PIN sau prin date biometrice (amprenta) trebuie să ai instalată pe telefonul smartphone aplicația Idea::mToken. Daca nu ai Idea::mToken, sună acum la *4455 pentru activare!

Cum activezi Idea::myBank și apoi Idea::mToken? Vezi aici

Cum pornesti datele biometrice in Idea::mToken? Vezi aici

Nu recepționezi notificarea push la autorizare tranzacții? Vezi aici

Idea::mToken nu funcționează? Vezi aici cum poți recupera mToken

Începând cu 14 septembrie 2019 au intrat în vigoare prevederile Regulamentului Delegat (UE) 2018/389 de completare a Directivei Serviciilor de Plata (UE) 2015/2366. Una dintre prevederile obligatorii o constituie necesitatea aplicarii Autentificarii Stricte a Clientilor (SCA) prin utilizarea unei combinatii de doi factori de identificare a clientului in cazul accesarii aplicatiilor de tip mobile banking, Internet banking, precum si in cazul autorizarii platilor electronice la distanta.

 

Cum funcționează 3D Secure prin parolă unică?

 • Plătești online prin cardul Idea::Bank.
 • Primești parola unică prin SMS pentru fiecare tranzacție online, parola fiind valabilă 10 minute.
 • Validezi tranzacția introducând parola pe site-ul comerciantului.

Pentru a folosi această modalitate 3D Secure este foarte important să te asiguri că ai un număr de telefon mobil valid declarat la Idea::Bank. Dacă nu ai datele actualizate în sistemul nostru te invităm în cea mai apropiată sucursală.

Înrolarea și activarea cardului în serviciul 3D Secure se realizează automat, pentru toate cardurile Idea::Bank. Deci, tu trebuie doar să te bucuri de cumpărături online cât mai simplu, dar în siguranță!